2024-06-28

                           MOTTÓ: MINDENBŐL VAN KIÚT... 

...- szokták volt mondani, legfeljebb az út a HALÁL. "Na és akkor mi van"? – lehet visszakérdezni, hisz akkor a kiút maga a teljes meg-és felszabadulás, legalábbis ami a testi fájdalmakat illeti.

A "lelki", pontosabban a SZELLEMI már más tészta. Attól nem lehet olyan könnyen megszabadulni.. Ezért mondják azt, hogy az öngyilkosok a "pokolra" kerülnek. Igen. Csak NEM "A" POKOLRA, hanem a saját MAGUK POKLÁBA, hisz nekik kell MAGUKNAK rájönni, hogy SEHOL nincs megoldatlan helyzet.
A LUCIFER c. sorozat mutatja be tökéletesen, milyen is ez, mikor Lucifer elmagyarázza, hogy ő senkit nem küld és nem is visz a pokolra, pokol AZÉRT VAN, mert az EMBEREK MEGTEREMTETTÉK MAGUKNAK, ő pedig megkapta az "őrzés lelkesítő feladatát"... Később maga Lucifer is ráébred arra, hogy ő, képességénél fogva, meg tudja mutatni a pokoljáróknak a KIUTAT a BETEKEREDETT CSAPDÁIKBÓL. Viszont SENKI HELYETT nem tud AJTÓT NYITNI, senki helyett nem tud kilépni a "zárt ajtók" mögül. KILÉPNI CSAK AZ TUD, ki "MAGÁHOZ TÉRT!"

Tehát, mi az alapvető helyzet? (megint): MINDENKI SAJÁT MAGÁÉRT FELELŐS!
Mindenki a SAJÁT MENNYORSZÁGÁT vagy épp a POKLÁT éli és senki másét!

Viszont a jó hír, hogy mindig mindenből van KIÚT. Van MEGOLDÁS. Amit legfeljebb csak nem látunk meg...
Mindezt magam is megéltem tegnap kicsiben, szívtam is a fogam a saját felszínességem és ostobaságom miatt. Például megrendeltem egy kombinált tűzhelyet, anélkül, hogy lemértem volna, hogy befér-e vagy sem. Nem fért be.... Aztán megrendeltem 4,2 m hosszú karnist, és amikor mentem érte, akkor jutott eszembe a lámpánál várakozva, hogy ezt most hogyan fogom elvinni?? Ekkora marha nem lehetek!! De igen, lehetek... Ráadásul a hozzávaló függönyt is egy darabban csináltattam meg. Pampoghattam volna a függönyösnek, hogy szakmájából kifolyólag legalább ő gondolkodhatott volna – de ha nem tette, hát nem tette, ÉN nem hibáztathatom! Ennyi..
Végül aztán minden megoldódott, 'azuram' elvágta a karnist, a függöny meg marad. Pont J..
A tűzhelyet is elviszik 1-2 napon belül, a megfelelőt már ki is néztem...
Tehát: teljesen felesleges ráfeszülni a félresikerült dolgokra, a lényeg, hogy tudjuk belátni saját hülyeségeinket, ne kenjük rá és át más-OK-ra, mert az nem old meg semmit. Viszont a jobbító igyekezet annál inkább...

Ma pedig jót nevettem, mikor lehívtam a Rituálét, közben azon merengve, hogy leírjam-e a tegnapi napomat, jelezve, hogy "mindenből van kiút", mire kigurult a SKORPIÓ jele, hozzá a 10-es szám és a "Felszálló" Holdcsomópont :).. Majd érkezett a RÓKA és a vele együtt kieső GÓLYA lapja is, melyek közül MINDEGYIK, külön-külön IS az ÁTFORDULÁS, a KIEMELKEDÉS, az ÚJ KEZDÉS üzenetét hordozzák.
A LEHETŐSÉG tehát ADOTT (bármiben és mindenben) – de hogy mi HOGYAN ÉLÜNK vele?
Az már más kérdés...
A lényegi lényeg: MARADJ JELEN és LÉGY RÉSEN...