2024-07-14

                            MOTTÓ: KÖRÜL-M-ÉN(y)ek... 


"KÖRÜLMÉNY"... Mit is jelent e szó VALÓBAN?? Eredendően bizony NEM AZT, amit ma beleértünk. Manapság a "körülményekre" hivatkozni szinte divat, hárítva minden felelősséget magunktól.
A "körülmény" e felfogás szerint nem más, mint ami körülvesz minket, ami rajtunk kívülálló és rendszerint "beleszól" az életünkbe, ELTEREL minket a TERVEZETT utunkról. Vagy ELTÉRÍT a szándékunktól...
VALÓBAN így van???
Nyelvünk mágikus, isteni tudása teljesen az ELLENKEZŐJÉT mutatja!!

KÖR – idáig "stimmel", hisz minden KÖRÜL-öttünk Egyenlő (EGy ÉN LŐ) távolságra van...
ÜL – ami "ül", már nem is "áll", annál "már lejjebb" került, mondhatni "manifesztálódott". KÉSZ. És TÉNYként kezelendő.
M – az M mindig egy "átemelő" alaphangzó, amin minden átfordul, hisz az M a "M-éjs-ég" indítóhangja...
ÉN – igen... Aki az "M"-en mint alaphangon átfordult. És meg is érkeztünk.

Tehát a "KÖRÜLMÉNY" mi?
Mindaz, ami az "ÉN"-t KÖRBEVESZI.
De MI VESZI KÖRBe AZ ÉN-t?
Amit SAJÁT MAG(j)-a, az eredendő ÉN-je az ITT és MOST-ban LÉ-T-rehozott, vagy "ÁT"-hozott, mert "VAGY".(ÉN VAGY OK). Az anyagban "realizált", azaz MEG-VALÓ-sított VÁGy-OK.
KIHEZ TARTOZIK tehát a KÖRÜLMÉNY? Az "ÉN"-hez. Az ÖVÉ. Mondhatni MIATTA "ÜL" már a KÖRÉ ki-TER-jedt TÉR..
Akkor mire is hivatkozunk, mikor HÁRÍTUNK???
Hát, ez az!...
Tipikus "magunk se tudjuk". Mert tényleg nem tudjuk!
Döbbenetesen NEM ISMERJÜK nyelvünket!

Folytatva: ott van még a "MÉN" szótag is. Ez mai napig megtalálható pl a "MÉN HÍREK"-ben.
Nem csak a régi lapban, amit Aradi Tibor szerkesztett anno Kovács Andrásnak, hanem azokban az M-LÉK-ekben, amik meg-KŐ-vülve állnak mind a mai napig - lsd pl Stone Hange, vagy a Bretagne félsziget partvonalán végighúzódó kősor. A bretagne-iak mai napik MÉNHÍR-eknek nevezik őket. Vajon tudják, mit mondanak? Kötve hiszem... MI VISZONT ÉRJTÜK!! Mert mi is a "MÉN"?
Amit már a LÓHOZ kapcsolnak, mint HYM LOVAT?? Pedig a hím lovat CSŐD-ŐR-nek nevezik...
A MÉN a VEZETŐ LÓ. Aki a MÉNEST IRÁNYÍTJA, TERELI, VEZETI. Tehát a MÉNHÍREK "TERELŐ", IRÁNYÍTÓ, irányt ADÓ kövek. ÚTJELZŐK. Rajta tartanak a "JÓ ÚTON".
Értjük? Érezzük a jelentőségét??

Tehát: ami minket mint KÖRÜLMÉNY körbevesz, az RÓLUNK AD "HÍRT" azoknak, akik "KÖRÜNKBE" be szándékoznak lépni. Hisz a "körülményben" az "ÉN" jelenik meg, mindaz, amit az ÉN KIAD MAG-(j)-ÁBÓL.
A "körülmény"-t keverjük a "KÜL-VILÁG" fogalmával.
A KÜLVILÁG – ahogy nevében is benne van – RAJTUNK KÍVÜL ÁLLÓ VILÁG. Nem EGY velünk, nem belőlünk fakad, mi EGYÜTT VAGYUNK VELE. EGYÜTT ÉLÜNK VELE-BENNE. Nem ELLENE, "SZEM"-be helyezkedve (ez a szó is már mennyire torzult tartalmú!!), hanem KÖZ-ŐS-ségben, EGYÜTT "DALOLVA", ÖSSZ-HANG-ban működve – ekkor lehet csak VIRÁG-os a VILÁG a TÉR RÉT-jén, a LÉT-MEZŐ-ben...Ez az "ALAP-HANG".
A mai "KÜL-VILÁG" azonban gyökeréig EL-HANG-olt.. Mondhatni EL- és LE-hangolt..
Eltávolodva a MÉN-NÉM-től, ami a "JÓ ÚTON" tudna tartani...

Tegnap belenéztem a "Spirituális filmek" csoportba, mert kerestem egy filmet.Megint ledöbbentem azon az ELME-SÍKÚ spiritualitáson, amikor AGY-ból akarják "befogni" a világot – és vagy elnyomják, vagy eltagadják, vagy meg se hallják a belső "zsigeri" hangot a nagy agyalások közepette...
Mindez összecseng azzal, amit a yt is feldobott tegnap, amiben meg sámáni jóslatokra hivatkoztak, meg a tobozmirigy "lélekhazájára", meg mindenfélére, ami a mai spirimaszlagban benne van!! Számukra mindennek a központja az "AGY". Az ELME.
Namármost minden, ami az ELMÉBŐL fakad, az "TÜKÖR". MÁSODLAGOS!! TEREMTETT!!
NEM EREDŐ!!
A tobozmirigy "csupán" KAPCSOLÓ a "MÁS SÍK"-hoz, a "MÁS SÍK VILÁG"-hoz, amiben pont az AGYAT TUDJUK LEKAPCSOLNI és képesek vagyunk a "SZÍV-AGY" HANG-ját meghallani!
Nem tudom, mitől nem hallanak, mitől annyira korlátoltak a spirivilág tömegei – illetve tudom: NEMESEDETT NYELVEKBŐL fakadó ELMÉLETEKKEL TÖMIK AZ AGYUKAT.
Az elméletekkel el lehet jutni egy SZINTIG - de onnan NINCS TOVÁBB, hacsak a SZÍV-TÉR nem rezegteti meg a benső L/RÉT VIL/RÁGÁNAK SZIRMAIT!!!
Még a tudomány is tudja, hogy az embrió kialakulása során az ELSŐ SZERV a SZÍV, hisz ő az, ami "MINDENT VISZ!" És ez CSAK magyarul érthető meg, hogy MIÉRT!
A SZÍV VISZ EL/LE az ÉL-ő LÉ-ben minden ALAPINFORMÁCIÓT, minden EGY-es sejthez.
Ez a MAGNESES, MAG-NŐS, EREDENDŐ VÉN-US-I PROGRAM, melyet az EMBERI FORMÁBA ÁT-ÍR a SZÍV. Az agy csak jóval később alakul ki. Tehát: az agy CSAK AZ EMBERHEZ TARTOZÓ SZERV – PROGRAMOZOTT és csakis EGY ÉLETRE SZÓLÓ. Akkor miért is az agyhoz ragaszkodunk foggal-körömmel???
Mert "EMBEREK" akarják a "tutit" megmondani – pedig NEM VAGYUNK EMBEREK!
Ideje EZEKBŐL a TÉV-TANOKBÓL felébredni..

A mai nap lehetőséget kínál kicsiben IS és nagyban IS, hogy valamiben LETISZTULJUNK. Valamit megint hátrahagyjunk, ami ÉR-VÉNY-telen... Ami már a MÚLT.
Ja: még azt is hallgattam, hogy az "IDŐ FELGYORSULT"... Hát itt már kanyarintottam egy cifrát.. TÖMIK A FEJÜNKET, hozzátéve, hogy "meg van jósolva, a végjátékban felgyorsul majd az idő", amivel nem tudunk lépést tartani.. Hát na.. Etetik az AGYUNKAT MEGTÉVESZTÉSEKKEL!!!
De miért tudják megtenni? Mert az agy ELKÁPRÁZTATHATÓ!!
Mitől ÉREZZÜK gyorsabbnak az időt?? Magától a gyorsaságtól. A MOZGÁS gyorsaságától – ami mindent "húz" magával.
IDŐ NINCS. Miért? Mert magyarul nem megfogható.
Márpedig ami magyarul nem létező, az nincs is..
Az IDŐ egy ÉRZET.
Linearitása a TÉRHEZ kötött – igazából MAGA A TÉR 6-ása...
És a HAT-ást vesszük külön TÉNY-ezőnek.
Tipikusan az anyagi-emberi elme látásmódja és annak CSAPDÁJA.
Ide tartozik, hogy bizony vannak, akik a haláluk után is benne ragadnak ebben a csapdában, mert KÉP-TELEN-ek kilépni az illúzióból.
A Nosso Lar c. film IS EZEN A SÍKON JÁTSZÓDIK. A film nagyon jó, DE!! ÓVATOSAN kell bánni a KÖZLÉSEIVEL!! Nagyon jó az ÉBREDÉSHEZ - de nem ajánlatos beleragadni és azt hinni, hogy a látottak TÉNYLEG és CSAK ÍGY vannak!! Sajnos a legtöbben itt megállnak, oszt jónapot... Beragadnak (és egymást is beleragasztják) egy KÉP-zeletbe, mintha egy szódásszifon buborékait valaki összeragasztaná! Pedig minden buborék SZABAD LÉTRE született! Csak ki kell ugrania a többiek mellől...

No, megint hosszúra sikeredett a mai Rituálé – de remélem sikerült újfent egy kicsit FELRÁZNI a betespedt gondolkodást és LÁTÁS-MÓDot. Ha egyszer is sikerül a TELJES FELRÁZÁS – mint Holle anyó dunyhájánál -, és végre megfordul a "lejátszó" – máris "megfordul velünk a Világ".
Onnantól MINDEN MÁS KÉPET fog mutatni. Ekkor fordul át a 12 a 21-be..
Az "akasztott" talpra áll.. Mégpedig TEN-MAG-ától!!
Esélyből alapvetően KET-TŐ van! De a két "nagy" lehetőséghez sok kicsi apró lépésen keresztül vezet az út..
A mai nap is ilyen lehetőségeket kínál a TISZTÁN LÁTÁSHOZ..