2024-07-15

                                         MOTTÓ: ÓRA... 

Az "ÓRA" szó a "HOR" gyökből ered, amire ugye azt mondják, hogy LATIN eredetű.
BIZTOS?
Hisz ugyanebből a gyökből ered a HOR-nyol, a HOR-vát, a HOR-pad, a HOR-kol, a HOR-og, a HOR-golás is. Mi ezekben a szavakban a közös? Az, hogy mindegyik egy GÖRBÜLÉST jelent, amiben van egy HAJLÁS, ELHAJLÁS, egy HANG-hatás.. Ami ugyancsak egy HAJ-lás..
Akkor lehet a "HOR" a mi nyelvünkben LATIN eredetű??

Mi az IDŐ? Nem egy HAJLÁS?
De bizony. TÉR-GÖRBÜLET – amire Einstein is rájött.
Nekünk meg "evidensen" benne van a NYELVÜNKBEN!!!
Ahogy a MÁGNESES EREDET is, mely természetessé teszi, hogy NINCS GRAVITÁCIÓ, ellenben VAN MÁGNESES TÉR és azok KAPCSOLÓDÁSAI!

Már kifejtettem, hogy a TÉR és IDŐ szavainkban a TÉR-nek van ÉRT-eleme (TÉR-RÉT-ÉRT), ráadásul az R és L hangváltók, tehát ide kapcsolhatók a LÉT-TÉL-ÉLT szavaink is, melyek megint tökéletes irányát megadják a LÉT-ELEM ÉRT-ésének...
Nézzük az "IDŐ" szavunkat. Egyszerűen nem tudunk vele mit kezdeni, csupán annyit, hogy "I"-vel kezdődik, tehát "MAGAS HANG"-ról INDul. De nem tudom megfordítani és nem tudom "rakosgatni". Ami a magyarban ODA-VISSZA NEM EGY, mint ALAPVETŐ, az EREDETTEL összefüggő  szó, az NEM IS LÉTEZŐ. Tehát NINCS.
És valóban.
A nyelvünk megint "IGAZAT SZÓL" – hisz TÉR VAN, de IDŐ NINCS. CSAK IDŐ-ÉRZ-et!
Az IDŐ illúzió – mivel ÉRZET alapján "működik". A TÉR ad egy "LINEARITÁST". hisz BENNE kezdünk és BENNE végzünk, és amit KÖZ-ben ÉRZÜNK, azt tekintjük IDŐNEK. Amit az "ÓRÁVAL" mérünk - mai szóhasználattal.

Tehát a "HOR" újfent NEM ÁTVETT SZÓ – hanem nagyon is LÉNYEGI ÉRTELMET JELZŐ MAGYAR szó... Visszafelé olvasva ROH. Ami lehet akár a görög betű is, de lehet a RO-vás is, hisz az is egy VONAL, ami GÖRBÜL(het).
Így függ minden mindennel össze a magyarban - és pont ettől EGY-séges.

A HOROSZKÓP szót a latinból eredeztetik, de magyarul mit is jeletn? "(H)OR-A-KÉP". 
Azaz ÓRAKÉP.
Ha NINCS IDŐ, akkor hogyan lehet IDŐ-PONT-hoz kötni "A" pillanatot?
Értjük, érezzük az ELLENTMONDÁST?

A horoszkóp megejeleníti az IDŐT a TÉR egy ADOTT PONTJÁN. Csakhogy ez a PONT is SZÁMÍTOTT és viszonylagos -  az IDŐRŐL nem is beszélve.. Akkor MIT és KIT JELENÍT meg egy horoszkóp???
És ha már horoszkóp: a "jegyek" úgy vannak "megírva", mint JELLEMRAJZOK.
Csakhogy MINDEN EGYES EMBERBEN MINDEN EGYES JELLEM MEGTALÁLHATÓ!
Csakis a HANGSÚLYOK azok, amik eltolódnak.
Tehát létezhet olyan, hogy "jájjj én annyira "skorpió vagyok", hogy mindig elragad a szenvedélyem!!"?? NEM!
Elárulom, én nem vagyok skorpió, elvileg bak lennék – mégis elég szenvedéllyel bírok..A bakra meg minden jellemző csak épp a szenvedély nem...
Na, ennyit a KITALÁCIÓKRÓL és az ELMÉNEK SZÓLÓ programokról, melyekkek kitűnően lehet "operálni". Miért? Mert MINDENBEN VAN IGAZSÁG.
Ahogy már sokszor elmondám: EGY IGAZSÁG VAN. Tehát csak azt az EGYET lehet EL-és KITEKERRNI. Nincs az a hazugság, amiben ne lenne valamennyi igazság!. Ezért lehet MEGVEZETNi és FÉLREVEZETNI!! Mi az egyetlen VÉDELEM a hazugságok ellen? A BENSŐ SZŰRŐ. Az a bizonyos "zsigeri". Mindig JELEZ – csak meghalljuk-é???

A mai nap is a LÁTSZATOKRÓL és a BELSŐ SZŰRŐRŐL üzen.
Mennyire vagyunk BIZTOSAK MAG-unkban?
Mennyire vagyunk "OTTHON" a saját TUDÁSUNKBAN?
Mennyire vagyunk MEGVEZETHETŐK? Vagy eljutottunk már odáig, hogy MI VEZETJÜK saját MAG-unkat és KI TUDJUK SZŰRNI az IGAZSÁG MÖGÜL a HAZUGSÁGOKAT?
Ha igen, akkor már "IO" úton haladunk...