2024-07-30

                      MOTTÓ: BE-TAKAR/BETAKARÍT-ÁS... 


"Ki mint vet, úgy arat".. Ez régi közmondás és mondhatni örökérvényű.
"Ki mint él, úgy hal". Erre sokkal kevesebben szoktak gondolni, legfeljebb akkor, amikor valaki személyesen érintett. Nem csak úgy, hogy épp belép a távozók sorába, hanem ha valaki a közvetlen környezetéből teszi ezt, alkalmat nyújtva arra, hogy az életén elmerengjen az illető...
Mások életét mindig könnyebb "megítélni", könnyebb átlátni és a következtetéseket levonni.
Ezzel semmi gond nincs, ha a következtetéseket mint katalizátorokat tudjuk a saját életünkre vonatkoztatva is hasznosítani, kilépve egy rossz mintából és "újjászületve", egy "más síkra lépve" egészségben, JÓ LÉT-ben élni tovább..

Oly sokszor hallani azt a mondatot, hogy "miért teremtett a jóisten gonoszt?", vagy hogy "mindig a jók mennek el először". Vagy "korán"...
Hmmm...
Vajon hányan gondolkodnak el ilyenkor azon, hogy vajon VALÓBAN JÓ VOLT AZ, AKI JÓ VOLT???
Vagy CSAK ANNAK LÁTSZOTT?? Mert ha korán ment el, betegségben, akkor minden bizonnyal csak annak látszott.. KIFELÉ. Mert minden bizonnyal "szívét-lelkét kitette". MÁSOKÉRT... Ő meg "beledöglött". Akkor JÓ VOLT??
EGYÁLTALÁN NEM!
Hamis tanok hamis illúzióinak áldozta fel és be magát!!

Mert KIHEZ KELL ELSŐDLEGESEN JÓNAK LENNI??
TEN-MAG-unkhoz!!! És csak utána jöhet más is – mert csak akkor tudunk példával elöljárni, segítséget adni, ha mi magunk teljesen REND-ben vagyunk! Addig bizony nem. Addig kivetítjük a saját frusztráltságunkat másokra, ami által nem tudunk objektívek maradni és a tiszta látást megőrzini. A ráérzésről nem is beszélve. Ezt nem egyszer tapasztaltam és láttam asztrológusok, tanácsadók, "halottlátók" stb.. részéről. Pasiprobléma? Akkor "zavard el! Egy pasi sem éri meg a rápazarolt időt!" Önértékelési probléma? "ne próbálkozz, úgyse jársz sikerrel"... Anyagi szűklátókörűség? "Én a helyedben nem kockáztatnék és meggondolnám, hogy belevágjak-e....." Mindezeket a "tanácsokat" akkor, mikor a körülmények PONT az ellenkezőjét mutatják!! Mert a "pasit csak ki kell várni", "épp most érkezett egy külföldi állásajánlat", vagy "minden jel arra mutat, hogy most vagy soha".... De a "jónak látszó" tanácsadó mit javasol?? ÉPP AZ ELLENKEZŐJÉT ANNAK, ami pedig ÉPP ADJA MAGÁT!
Leg-"nagyobb" példa a jónak LÁTSZANI vagy jónak LENNI között Teréz anya személye. Annyira megkeseredett volt, annyira önmarcangoló, önértékelésnek oly mértékű hiányában szenvedett, hogy még meghalni sem tudott. Miért? MERT FÉLT!! Villámnak kellett becsapnia a kórházba ahol ápolták, hogy áramszünet álljon be és csak így, a lélegeztető gép leállása által tudott végre megszabadulni a földi létezésétől. Aztán, hogy mit vitt tovább, mennyire cipelte magában a frusztráltságot, csalódottságot, önromboló hitrendszerét a másvilágra – azt nem tudhatjuk. Ilyenkor mindig a Lucifer c. sorozat jut eszembe, mikor Lucifer felháborodottan kikérte magának az emberek minősítését, miszerint ő lenne minden szenvedésük oka! Pedig ő nem tesz mást, mint KI-UTAT M-UTAT! Mert a pokol nem rajtunk kívül van, ahogy a mennyek sem, hanem BENNÜNK!! És NEM Ő a pokol ura – hanem mindenki saját magáénak!
Mivel az ÉLET BENNÜNK VAN.
Márpedig ha az élet bennünk van, akkor KIVEL ÉLÜNK nap mint nap együtt? MÁSOKKAL? MÁS OKKAL? Vagy TEN-MAG-unkkal egy VAGY-Okból kifolyólag mint "VAGYOK"-KAL??
SAJÁT JÓ LÉTEMÉRT ÉN vagyok a FELELŐS. És senki más.
ÉN csak a SAJÁT JÓLÉTEMÉRT VAGYOK FELELŐS és SENKI MÁSÉÉRT!
Másnak én is CSAK katalizátor lehetek az Ő JÓ/JOBB LÉTÉÉRT – de FELELŐS?? SOHA!!!Ha JÓL ÉLÜNK – JÓL HALUNK.
Jó lesz a BETAKAR-ás és a BETAKARÍTÁS.. A SZÁM-vetés, az el-SZÁM-olás..
Mert JÓ érzéssel leszünk – s a jó érzésben NINCS FÉLELEM! Nincs beSZŰKülés, ezért nincs SZŰKÖLÉS sem... A JÓ LÉT-ben áramlás van, BŐSÉG, HARMONIA, REND. Nincs RÖG-eszme, nincs KÖTELÉK, nincs RAGASZkodás, kapaszkodás... Mi van helyette? ÖRÖMLÉT...
De mindezt BENT KELL ÉREZNÜNK ahhoz, hogy ÉLNI is tudjuk. ITT és MOST. Minden PILLANATBAN.
Pont úgy, ahogy tegnap Horváth Krisztina írásában is megfogalmazásra került.

"ami bennem, Magomban megéled, az magam köré is kivetül.
Ebben nincs semmilyen kétségem..
Mert ÉLEM s ÉRZEM..
S ezáltal körülöttem is egy MÁS VILÁGOT ÉSZ-lelek..
Mely távol van a külső világ zajától,
s már nem a részesem..
Mert EMLÉKSZEM, ki LETTEM,
kiben minden ÖRÖM - bennem...
Csak vagyok s létezem s ÉL-vezem,
ahogy egyre beljebb emlékezem..."