2024-08-04

                          MOTTÓ: HOZD KI A LEGJOBBAT... 

Valamikor kaptam egy tanítást, mikor azt találtam mondani, hogy "rossz döntést hoztam" (mert nem mertem kiugrani a "fényfolyosóból" és inkább visszakanyarodtam), mely azt mondta:
"Jegyezd meg: NINCS JÓ VAGY ROSSZ DÖNTÉS, CSAK DÖNTÉS VAN. HA PEDIG ÍGY DÖNTÖTTÉL, AKKOR EZT AZ UTAT JÁRD BE A LEGMAGASABB TUDÁSOD SZERINT, A LEGTISZTÁBB SZÁNDÉKKAL ÉS A LEGJOBB MINŐSÉGBEN". 

Tehát nincs 99% - csak 100!

Jelenleg, a külvilágban, ami most meghatározza a napjainkat, az az olimpiának nevezett kabaré, ami erősen híján van a 100 százaléknak, a tiszta szándékról és a legjobb minőségről már nem is beszélve.
De!
Soha ne feledjük, hogy nincs az a "rossz", ami ne szolgálná a JAVUNKAT!
Bármennyire is nehéz megLÁTni - épp a külső körülmények okán-, MÉGIS alapvetően minden jó!
Ki hiszi el a jó és rossz harcát?
Csak az, aki VAK. Mert EL VAN KÁPRÁZTATVA. (Tudatosan használom a VANságot).
Mi van akkor, amikor KÁPRÁZIK A SZEMÜNK? Nem látunk tisztán. Nem a valóságot látjuk.. Mennyi olyan video kering a neten, ami a szemünket csapja be? Rengeteg. A szemünk ugyanis CSAK AZT LÁTJA, ami a TESTHEZ KAPCSOLÓDÓ. És semmivel sem többet.A test pedig mihez kapcsolódó?
A FÉNYHEZ. Mert – ahogy már oly sokszor leírtam vala – fény, anyag, tér (az időÉRZETTEL) egymással összefüggő, egy kategória. Ilyenkor szoktam feltenni a kérdést, hogy gondolkodjunk el azon, VAN-e a NAP RAJTAM KÍVÜL, ha CSAK A TESTEM SZEMÉVEL LÁTOM??
Bizony NiNCS!
Ahogy nincsenek csillagok se, űr se, bolygók se – "CSAK" EGY MÁS VILÁG, ami "RAJTUNK KÍVÜL" álló, és amit csak MAG-unkban érzékelünk.
A "Másvilág", nem a "csillagok", az űr, a "Földön kívüliek" világa.
A "MÁSVILÁG" a TESTI SZEMNEK NEM LÁTHATÓ, de annál inkább ÉRZÉKELHETŐ BELSŐ VILÁG. Ami az a "VILÁG", ahol "VILÁGOSSÁG" van – és nem FÉNYESSÉG...
Tehát hol van a "VILÁG-LÁTÁS"-unk?
Bent.
Minden ami TESTI, ÉRZÉK-SZERVI – az mind IDŐLEGES, ÁTMENETI, TÉRHEZ kötött.
A TÉR pedig csaki KIVETÜLÉS. Kivetülése VALA-MI-nek. Tehát? ILLÚZIÓ!
Minderről már többen kaptak "odaátról", eltávozottaktól, üzenetet. Hogy senki sem az ITT, mint aki VALÓJÁBAN. És hogy semmi sem az ITT, mint aminek látszik. Mégsem akarjuk elhinni...

Ezt most azért hangsúlyozom újra, hogy mindezeknek a "fényében" és "tükrében" adjunk bármilyen jelentőséget annak, hogy mi ZAJ-lik kint, hogy mi VOLT és milyen JÖVENDŐT vetítenek!!! Egyetlen egy LÉNYEGES (LÉ ÉN ÉG-es) van: a LÉ-ben HOGYAN ÉL az ÉN az ÉG alatt a GÉ-ben? Minden, "mind ÉN" a MI-NŐ-s-ÉG-ben mutatkozik meg, mennyire tudja az "ÉN" a benne élő "NÉ"-t, NŐ-t "ÖN"-ként meg-Élni... Mert a NŐ az EREDŐ – az "ember" a KI-VET-ülése...

A "mennyiség" szavunk se a "mennyiségről" szól alapvetően, hanem arról, hogy a ME-EN(y) is ÉG (i). Tehát nem lehet EREDENDŐEN a mennyiséget a minőségtől megkülönböztetni vagy elhatárolni, mert "MINDEGY", hisz MIND EGY!! A "ME" gyök pedig a MEN (NEM), MENE, MÉNE, MÉNES, MENET, MENETELÉS, MENDEGÉLÉS – tehát a HALADÁSSAL kapcsolódó – meg a NEM-hez, a TAGADÁSHOZ IS. Itt FORDULT ÁT minden...
A "HAL ADÁS"-sal.
Ami meg a "TÚL"-ÉLÉS kulcsa volt. Mondhatni a "MEG-ÚSZÁS"-é (anno, az özönvíz esetében pl), mert így lehetett "TÚL"-JUTNI a TÁV-on, ami után a VÁ(L)T-ás következett, a NEM-es "MEN"-ek világa.. De hiába ez a világ, akkor is az EREDET ott "ZENG" benne: NE(M)-(M)ÉN. Az "M" pedig mindenhoz RÁ-M vonatkozik...
PONT..
Na, kérem, ez a nyelv mágiája....
Tényleg minden benne van, és ahogy egyik szó nyitja meg a másikat, valóságos örvénybe zuhan az ember és érzi: nem kell más az ÉRTÉS-hez, csak a nyelv ÉRZÉSe...

Miért TAG-lalom újra és újra mindezt, csak más-más hangoltsággal? Azért, hogy ÉBREDJÜNK rá arra: MINDEN JÓ! Akármennyire is NEM LÁTSZIK ANNAK!
Mert ahogy EGY IGAZSÁG VAN, úgy EGY JÓSÁG IS.
Ahogy a hazugságot is a benne rejlő igazság tartja életben, úgy a "rosszat" is a benne rejlő jó.
Mert MINDEN JÓ, ha JÓ A VÉGE.
De hogy JÓ LEGYEN A VÉGE, ahhoz nekünk magunknak is JÓL KELL ÉLNI. Azaz lássuk meg mindenben, mi a JÓ belőle NEKEM?
Például, hogy nem vagyok sportoló.
Hogy nem vagyok része egy "síknak", melyhez semmi közöm nincs.
Hogy ki tudom magam vonni a KÜZD-ELEM-ből.
Hogy ráébredek: NEM AKAROK! Hanem HAGYOK...
De mindehhez ÉRTENi KELL a LÉTEZÉS mikéntjét! Anélkül nem lehet TÁV-ot MEG-ÚSZNi vagy MEG-UGRANI... Elfelejteni az elménkbe programozott akarást az "ENGEDEM, hogy JÖJJÖN" szívbéli tudatosságával szemben..

A mai nap "feladata": lássunk TÚL a látszaton. Ha valamilyen helyzetbe kerültünk, tudjuk kihozni belőle a legjobbat a magunk számára  Tudjuk a JAVUNKRA fordítani. Tudjuk JÓL MEGÉLNI.
És akkor nincs az az INDUL-AT, mely INDUL-ásra, MENET-elésre, HALAD-ásra késztet...

"HALADÁSTÓL" még senki nem lett sem bölcsebb, sem jobb.
Csak a BELSŐ M-ÉRTÉK az, amitől JÓ valaki, az meg ÁLL-andó, mert nem változó