2024-08-16

                                  MOTTÓ: ÁR-ADÁS 

"(HOSSZÚ LESZ")..

No, kérem, azért csak sikerült az a "robbantás", hisz a számokat nézve a tegnapi "Boldogasszony"- Rituálé 109 megosztást és 94 hozzászólást kapott (ameddig én láttam).
"Ugye, hogy lehet így is"? Ha egy kicsit "felszívjuk" magunkat?
DE!
Nagyon kevés olvasó említette meg a "NŐ-BOLDOGASSZONY" viszony kérdését, hogy MIÉRT "süllyedés" az "asszonyiság", mi köze a Naphoz, a Fényhez...Pedig EZ lett volna igazából a Rituálé magja... Az, hogy mennyire tudunk kiállni MAGUNKÉRT csak másodlagos témaként kúszott be, mégis az "talált be" leginkább... 
Nem baj, minden úgy jó, ahogy van, mert okkal van :)...

Mindazonáltal  összefonódik a két téma, mert épp EZ a TUDÁS, EZ a FELISMERÉS AZ, ami a MAG-unkra ébredés felé terel, mert megállít, meghökkent és legalább eljuttat a "MIVAAAN???" kérdés feltevésére... Aztán lehet, sokan ennyiben is hagyják, de mégis legalább egyszer "beakadt nála a lemez" :)..

Mindehhez nekem 3 gondolat érkezett tegnap a nap folyamán és ami MÁRA IS KIHAT, mivel a mai "észközök"-ben is a TUDÁS, az IRÁNY(TŰ), az ÁTFORDULÁS, és a BŐSÉG jelennek meg...

1. a "MESTER FELELŐSSÉGE A TANÍTVÁNYAI FELÉ".
Ezt a mondatot a Dankó rádióban hallottam, mikor egy műsorelőzetesben az Omega együttesről beszéltek. Kibontásra nem került sor, nekem azonban azonnal "beakadt" a mondat, hisz mindig is "vesszőparipám" a FELELŐSSÉG és a HITELESSÉG.
FELELŐSSÉGGEL beszélni és HITELESEN ÉLNI.
Ez a kettő sajnos a legkevesebbeknél találkozik, legyen szó az élet bármely területéről..
Bár, van olyan, aki a maga felelősségszintjén tényleg annak megfelelőn is él :), így még akár hiteles is lehetne :)... de ez azért már inkább a "vicc" kategoriába tartozik...

Amikor a leányaim főiskolára jártak, pontosabban készültek, hogy merre legyen az arra, kaptak mindenféle ötletet, javaslatot, hogy mi a "tuti". "Azuram" azt mondta nekik: "csak annak a véleményére hallgassatok, akire VISSZASZÁLL a KÖVETKEZMÉNYE, ha MEGFOGADJÁTOK!"
Bingo!
Ezt még én is megjegyeztem akkor!
És PONTOSAN EZ A LÉNYEGE minden "MESTERSÉGNEK": úgy tanítani, úgy átadni bármit is, hogy annak VISSZAHATÁSA is LEGYEN! Pontosabban, ha van visszahatása, az be is találjon! Egyébként meg MINDEN visszakanyarodik: egy találkozás vagy egy hír formájában!
HATALMAS minden "mester" felelőssége, adjon bármit is tovább. Aki ezt nem érzi át, mert csak magamutogató és beszél olyan marhákat, mintha most szalasztották volna az OPNIBÓL (mint pl. "plejádi küldöttünket", de lehetne sorolni jópár szellemi megrontót), előbb-utóbb megkapja a maga visszacsatolását egy hatalmas "kiütés" formájában. És a vicc az lesz, hogy ő lesz majd a "szerencsétlen áldozat", aki "mindenkivel csak jót tett" és most nem is érti a történéseket...
Más emberek ÉLETÉVEL felelőtlenül JÁTSZANI olyan, mint az orosz rulett: nem tudni, mikor fog kilőni "A" golyó.... De hogy ki fog lőni, az tuti...

2. MINDEN ÁTADOTT TUDÁS A KÖVETKEZŐ EMLÉK NYITÁNYA...
Ez a mondat mindenkire igaz, legyen az "mester", vagy "tanítvány". Egyébként meg MINDENKI MESTER és TANÍTVÁNY IS EGYBEN!
Aki bármilyen SZÍVBŐL FAKADÓ (és nem okoskodó, felvett, tanult) tudást továbbad, ami lehet egy LÁTÁS, egy INT-ELEM, egy segítő JÓ-AKARAT, amivel valakinek egy "löketet" biztosít, hogy TEN-MAGÁHOZ BELJEBB KERÜLJÖN – azáltal SAJÁT MAGÁHOZ IS BELJEBB KERÜL!
Ez – épp tegnap, minő véletlenül – a következőképp érkezett meg Horváth Krisztinának:

"(...)

bármit is mondasz kifelé,
Magodnak is mondod Befelé...
Bármit is teszel, Magodnak cselekszel..
S ha mindennek tudatában vagy már,
akkor éld úgy a léted, mint a legbölcsebb király.
Ha tudod, hogy minden, mi belőled ered,
legyen az akár egy szó, egy tett, egy cselekedet,
mind visszahat terád,
akkor bánj bölcsen velük,
s csak azt árazd ki Magodból,
mit magadnak is kívánsz..
S ezért oly fontos,
hogy hallgass Magodnak bölcs vezetőjének szavára,
ki emlékezik arra, hogy Lénységed mit írt meg magának a MÁ-ba'..
S akkor biztos lehetsz benne,
hogy ami benned él, másokat is "felkelt"..

3. NINCS "JÖVŐ" KÉP.
Nincs "JÖVŐ", mert nincs "jövő"... Legalábbis NEKÜNK, "MAG"-osoknak nincs..
Már sokszor beszéltem erről, de most egy kérdésfeltevés kapcsán újra megerősítésre került.
Egy kedves tanítványom fogalmazta meg remekül: "AZÉRT NINCS VÁLASZ, MERT NINCS OLYAN VÁLASZ AMIT GONDOLUNK."
Bingo!
EZÉRT NEM KELL SEMMIÉRT AGGÓDNI ELŐRE – mert minden "MAGÁTÓL JÖN".
Ezért üzente tavaly előtt MÁR a Szíriusz: NE AKARJ, de FOGADD, AMI JÖN; tavaly pedig azt, hogy FORRÁS, EREDET – ami meg egyenlő az ÖRÖM-LÉTTEL.

Megint Horváth Krisztinától idézek:
"(...)
Csak érezd, élvezd,
ahogy az Örömlét átjár mindent benned!
S te tudod már,
hogy ezért nem kell sehova se menned..
Csakis befelé!
Eredő egy Magod felé..
Hisz mindaz, mi VALÓDI ÖRÖMLÉTET ád,
csakis BENNED LELED,
s nem kint találsz reá..
Tehát, ha a Teljességre vágysz,
csak hangolódj Magodra,
s emlékezz arra, aki Lettél,
s éld meg benned, a MAGOS-ban..
S így hangolódva, kint is megélheted a Valódi Csodád"...

Érdekes módon, épp az ÖRÖMLÉTET tudják a legkevesebben elképzelni, vagy elhinni. Ezt a labdát azonnal visszadobják, ha beszélünk róla, mondván, minek lehet örülni a mai világban?
Hmm... Minek is?? 
Pedig egyszerű az út az ÖRÖMLÉTHEZ: "aki nem hiszi, járjon utána"...