2024-08-25

                      MOTTÓ: GYERMEK ÉS ÉRZÉKELÉS

Tegnap ritka alkalom adódott: végre tudtunk beszélgetni egyet a nagylányommal, a 3 srác idesanyjával. Vele egy húron pendülünk, így a felismeréseket, gondolatokat, megéléseket, tapasztalásokat már képesek vagyunk a létező legrövidebb idő alatt is kicserélni, hála a "félszavakból is megérjük egymást" képességének :), ugyanis a fiúk meg olyanok, hogy ha észreveszik, anyjuk nyugodtan beszélget, már jönnek is és mint a piócák szívják máris a vérét..

Mindezt nem hoznám fel, ha a mai Rituálé észközeiben nem jelenne meg mindaz a téma és irány, amiről tegnap "véletlenül" beszélgettünk. Ez pedig az ANYASÁG, a GYERMEK emberi" és "nem emberi" síkon.
Én ugye elmondtam a "magamét", hogy az anyaság egy szerep az anyagban a "NŐ" számára, amivel hozzájárul a FAJ (azaz "AZ EMBER, azaz az "Y") fenntartásához, még ha az FÁJ DALOM-mal is jár...
Ezért a VÁLLALÁSÉRT, ami a legkomolyabb feladat az emberi létezésben, hatalmas az "ellentételezés", mert megadja a "MEGVILÁGOSODÁS" lehetőségét, a KOZMIKUS LÉNYSÉG megélését, az EMLÉKEZÉST AZ EREDENDŐ MŰKÖDÉSRE, magára a TEREMT-NŐ-I MINŐSÉGRE!
Ezért az ANYASÁG a legnagyobb BEAVATÁS a LÉTEZÉSBEN. 
DE!
Milyen minőségben??
CSAKIS TISZTA ÉRZÉKELÉS ALAPJÁN! Amiben SEMMI ELME NINCS!
És EBBEN és CSAK EBBEN van a LÉNYEG!
Gyereket befogadni, egy testként vele létezni, majd világra hozni, majd rá figyelve gondozni, gondoskodni róla, megismerni és ennek megfelelő irányba terelni, csakis TISZTA ÉRZÉKELÉSSEL LEHETSÉGES. ELMÉBŐL, AGGYAL LEHETETLEN.
Manapság épp azért van annyi félrenevelt gyerek, mert az anyákból KIÖLIK az ösztönösséget, mondván "XY" könyvében ez így meg úgy van leírva – de semmiképp se úgy, ahogy te gondolod. vagy "sejted", hallgass inkább a könyvre, az jobban tudja.
Vagy nem...

Minden anyában megvan az anyasággal együttjáró kitágult érzékelés. Csak a kivételekben nem.
De annak is oka van.
Az "Y"-nak, a teremtett világunk szellemi megrontójának már az ANYASÁGRA IS fáj a foga, nem volt elég neki a NŐ MINŐSÉGÉNEK a kisajátítása, azaz a SZELLEMI MAGOS-ságainak és a TUDÁSÁNAK (mely az ő létét is biztosította) ELBITORLÁSA és saját képére formálása.
Az elbitorolt tudás azonban, érzékelés nélkül nem tud fennmaradni. Ezért megalkotta a saját szellemi bázisát: a szakállas "atya" istenfiguráját, akit "IMÁDNI KELL", majd megalkotta hozzá a megfelelő ideologiát, melyekben a nő mindig csak másodlagos, ŐT KISZOLGÁLÓ szerepeket kapott.
Kitalálta a jógát, a "kundalini ébresztést" - minden olyan technikát, amikkel az ÉRZÉKELÉST gondolta felébreszteni.
Csakhogy ami valakinek NEM SAJÁTJA, azt nem lehet felébreszteni... 
ELMÉBŐL ELMÉVEL meg pláne nem...

Az "Y", a KOR-KÖRÉNEK végére, tenmaga hatalmának "véglegesítését" célozta meg: a NŐT mindenhonnan kiiktatni, hisz már anyaként sincs rá szükség. TUDATOSAN létrehozták a lombikprogramokat, amelyekben ellenőrzés nélkül gyűjthetik a petesejteket és úgy "játszanak" a létezéssel, ahogy akarnak... Már megvannak a MŰVI lombikok, és már megvannak a "programozott élet" kialakításához szükséges megfelelő PROGRAMOK IS.
Ez az "Y" "SAJÁT KÉPÉRE FORMÁLÁS 2.0" verziója..
Egy a lényeg: a NŐ minden téren ki legyen zárva a folyamatból, hogy bebizonyíthassa: MÉGIS MEGY NÉLKÜLE A SZAPORODÁS!

Csakhogy ez SOHA nem fog megvalósulni – mert a LÉTEZÉS ALAPELVEIVEL SZEMBEMENNI nem lehet. Lehet "játszadozni" a színpadon és lehet a színfalakat kitologatni, de csak a színpad széléig. Onnan bizony "zuhanás" van, a "nagyot koppan és elhallgat" játékszabálya..

Miért nem valósulhat meg mindez – holott Madách is megfestette a falanszter-színben?
Azért, mert az ÉRZÉKELÉST LEHETETLEN A VILÁG MŰKÖDÉSÉBŐL KIKAPCSOLNI. Akármit akar az ELME, akárhogyan is erőlködik – az ELME MINDIG A SZÍV IRÁNYÍTÁSA ALATT MARAD.
Ha beleszakad, akkor is!
Mert a teremtés így működik.
A SZÍV HANGJÁT ugyan el lehet hallgattatni, az ELME ETETÉSÉVEL - de előbb-utóbb akkor is feltör.
Az EMLÉLKEZETET nem lehet kiiktatni.
A TOBOZMIRIGY is CSAK AZ ELMÉHEZ kapcsolható, ahogy a HIT IS – tehát annak favorizálása, elsődleges szerepbe állítása is az "Y" erőlködése, mert SEMMI KÖZE NINCS a SZÍVBÉLI ÉRZÉKELÉSHEZ. és a "TUDÁSHOZ". A tobozmirigy a TESTI-EMBERI létezés "ÉRZÉKELÉSÉHEZ" tartozik, az embert leképező 5 ágú csillag, vagy a "KERESZT" formájában a VÍZSZINTES SZÁR, a SZÍVBÉLI érzékelés azonban a FÜGGŐLEGES TE-EN-G-Ely. Amiben az ÉLET "FEL-LE" ME-NE-T-EL...

Visszakanyarodva a mai "ÉSZ-KÖZÖK"-re: a GYERMEK és a "HAL" és a "12" megjelenése, valamint az "ÖNTS TISZTA VIZET A POHÁRBA" és a "VESSZŐ" lapok mind arra hívják fel a figyelmet, hogy VÉGE VAN A "HALAS" IDŐKNEK (és nem a "halak világkorszaknak, ami NINCS IS!!)
Az eddig bevált "HALAS ETETÉS" már nem működik.
IDEJE VAN A MAG (GYERMEK) megújulásának, akikkel már csakis a RÁÉRZÉS mentén lehet együttműködni... 
Ezért kell nekünk IS folyamatosan ÁTHANGOLÓDNI, az ÉRZÉKELÉSEINKRE hallgatni, JELEN LENNI, FIGYELNI – akár a Gyönyörű zöld c. filmben.. Az élet kódja és kulcsa és minden túlélés záloga a NŐ, mert benne és belőle fakad a LÉTEZÉS. A gyermekek EZT fogják a HELYÉRE IGAZ-ítani...