2024-09-02

                             MOTTÓ: KÉT-ARCÚSÁG 


A JANUS-arc az a KÉT ARC(úság), amely egyszerre KÉT IRÁNYBA TEKINT.
Ugye, ez a "klasszikus" megfelelés helyzete: ide IS "nyalok", meg oda IS "nyalok", mert biztosra akarok menni. Csakhogy közben meg mit vesztek el? TEN-MAG-omat, saját lénységem EGY-ÉN-es-ÉG-ét. Azaz a TENGELYÉT, az EGYENESSÉGET és az EGYÉNISÉGET.
Mert ugye egyszerre KÉT OLDAL-nak megfelelni nem lehet, ahogy egy fenékkel két lovat sem lehet megülni.
De egy ÉRZÉKELÉSSEL KÉT SZELLEMISÉGET SEM lehet "kiszolgálni".

A Steinertől hozott "oltásos" idézet felkavarta az állóvizet – nekem meg kisütötték az "agyamat" azok a kommentek, melyek TÖKÉLETES TÜKRÉT tartották a FELÜLETES OLVASÁSnak, és a felületes olvasásból adódó totális FÉLREÉRTÉSNEK és FÉLRE ÉRTÉKELÉSNEK!
Könyörgöm!
Mielőtt kommentelünk, vegyük már a fáradságot a NORMÁLIS OLVASÁSHOZ, nem az "ÁTFUTÁSHOZ" és ebbe beleértendő az is – ha már valaki az én oldalamat követi – hogy a BEVEZETŐT IS OLVASSA EL. Rendesen és ÉRTŐN!
Mert ugye odaírtam, hogy "STEINER IDE VAGY ODA" – és ebben már benne van az is, hogy akár Steinertől származik az idézet, akár nem!!!A másik: EMBER EMBERSÍKON senki MÁS MAGJÁBA BELENYÚLNI nem tud. Semmiféle oltással SEM!
Az EMBERNEK NINCS ÉTERTESTE, ahogy LELKE SEM: van SZELLEME (már akinek van) és annak EM-BŐR-formában történő megjelenése.
És vannak az "emberek". De nekik is van ENERGIATESTÜK. Van ENERGIA-BURKUK, ami MEGVÉDI ŐKET minden "behatolástól".
Ezt az egész témát a covid idején részletesen elmondtam, többszöri ismétlésekkel, most itt nem tudom újra átrágni. Viszont vannak olyan kommentelők, akik már azóta követnek és olvasnak és LÁTOM, hogy amiről beszéltem idáig, amit megpróbáltam megértetni – igaz, MEGÉRZÉS NÉLKÜL LEHETETLEN – egyszerűen NEM MENT ÁT és még mindig ugyanott tartanak, egy lépéssel SEM BELJEBB KERÜLVE TEN-MAG-ukhoz, mint pl. a covid előtt.Mindig elmondom és most újra elmondom: aki ELMÉVEL PRÓBÁLJA a LÉTEZÉST ÉRTELMEZNi, aki FILOZÓFIÁKAT KÖVET, aki "SZELLEMISKOLÁKAT" követ, aki VALLÁSOKBAN van beleragadva, annak PONT A LÉNYEG VAN ELTÖMŐDVE: a SZÍV ÉRZÉKELÉSE.
A "zsigeri szűrője". Mert "szűretlenül" eszi-veszi az OKOSSÁGOKAT, a TANOKAT – közben az élete meg egy lépéssel nem lesz sem jobb, sem könnyebb, sőt, még jobban beleveszik a mindenféle szellemi rendszerek útvesztőjébe, megspékelve még a múlt történéseivel. Ezeketől nem lesz a "lelke" harmonikusabb, nem lesz a kedve "virágosabb", nem lesz a környezete jobb – mert hogyan is lenne, mikor az ELMÉJÉT ETETI FOLYAMATOSAN, ráadásul FÉL ELEM ALAPÚ ELMÉLETEKKEL.
Itt van Jakab István, mint tökéletes "élő mintapéldány", hova lehet eljutni ELMÉSKEDÉSSEL. A FÉL ELEM FÉLELMÉBE és az "ELME BEZUHANÁSÁBA".

"A FELÜLETESSÉG AZ ÉRTÉS GYILKOSA".
Ez a mondásom is már "vén", mert évekkel ezelőtt leírtam.
A felületesség azért is lehet "gyilkos", mert sokszor a RÉSZ-LE-T-ekben van a lényeg meghúzódva.
Aki nem veszi a fáradságot a TISZTESSÉGES olvasáshoz, nem is fogja "elcsípni" a lényeget.Néha ránézek a yt-elemzésekre. Mutatja, hogy a videok nézettségi ideje mennyi. És ilyenkor szoktam fogni a fejemet, hogy már értem, miért nem értenek az emberek. Hogyan lehet egy 50 perces videoból 10 perc alatt kivenni a lényeget?? Sehogy. Én másfeles sebességgel szoktam hallgatni őket, még akkor is 25 perc kell egy 50 perchez... Persze, vannak olyan videok, ahol magam is pár perc után lekapcsolom, mert az első mondatok után el tudom dönteni, "kell ez nekem?" vagy nem...
Na de ha egy 12 ezres hallgatótábornál is ez az arány, akkor nem kell csodálkozni a visszatérő kérdéseken, amikről már évekkel korábban beszéltem...KAPKODÁS, FELSZÍNESSÉG, FELÜLETESSÉG...
Ez minden, csak nem SZÍVÉRZÉKELÉS. Ez az "elmekűködés" stílusa, mert habzsol, mert állandó információéhségben szenved. Márpedig információból rengeteg van a Térben.
Aki ezzel a minőséggel akar a "VÁLTÓ-KÖR"-be belépni, önmaga legnagyobb ellensége.
Mióta hajtogatom, mióta hozom Horváth Krisztina írásait, és már a Narnia krónikáiból is felolvastam az "EGYRE BELJEBB-EGYRE FELJEBB" fejezetet, mint teljes összecsengést, hogy mi a lényeg valójában...
Aki állandóna KI-TEKINT-get – az a "törpék világában" van.
Aki BE-FEL-E tekintget – az a VILÁGOSSÁG FELÉ HALAD. Ami a TELJESSÉG. Ami a TUDÁS – és nem OKOSKODÁS. Ami MEGÉLÉS és nem ELMÉLKEDÉS. Ami TAPASZTALÁS és nem filozofálgatás...

Már szó volt róla, hogy egyre "sűrűbb a TÉR", a Nap lépésváltása is a "FORR A DALOM" felé halad.. Szabályosan érezhető már, hogy "FORR A LEVEGŐ"...
Aki MÁR BENT van, MAGÁ-ban, belső CSENDJÉBEN, TELJES NYUGALMÁBAN, annak "forrhat a világ" – akkor sem válik részesévé."Ha benned él a LÁTOMÁS (LÁTÓ MÁS), lehet-e rajtad kívül LÁTÓ MÁS?"
Ki Magában látó, neki nem kell már MÁS OK.. Se MÁSOK..
Mert Magjában MAGával járó tiszta LÁTÓ.. "
(Horváth Krisztina)