2024-09-07

                           MOTTÓ: KIVEL TÁRSULSZ? 

MA nincs Jupiter, de helyette van NAP és a 11-es szám, tehát adja magát a kérdés: ITT a "NAPVILÁGBAN", a KÁPRÁZATBAN KIVEL TÁRS-ulsz?
Mennyire LÁTOD a másikat, hogy KI Ő valójában?
MÖGÉ tudsz-e látni a felszínnek?

A "madarat tolláról, embert barátjáról közmondás" nem vesztett értékrendjéből, hisz mindig az a "minőségjelzőnk", akivel társulunk. Természetesen lehetnek és vannak is "pillanatnyi eltévelyedéseink" – de ezek oka épp a NEM LÁTÁS. A naivság, a jóhiszeműség is egy "nemlátás" – tudom tapasztalatból -, holott MINDIG ott van az a bizonyos belső "hüm-hüm"... Csak oly csendes, hogy az ember mindig átugorja... Aztán jön a pillanat, mikor a "hüm-hüm" azt mondja, hogy "nem hümmögtem neked eleget"?? Deee.. hümmögtél... És most elégedett lehetsz, hogy igazad lett...(mintha a szüleivel dünnyögne az ember)..

Ha JELEN vagyunk, akkor a benső "hümmögőnket" egyre jobban tudjuk ÉRZÉKELNI és egyre jobban RÁÉRZÜNK arra, mire is akarja a figyelmünket irányítani.
A JELEK mindenkinél és MINDEN ESETBEN OTT VANNAK. Ha másképp nem, egy fura émelygős érzet formájában. Na EZT nem szabad elnyomni!!

A nagy "szétválasztás" időszakában újra és újra gondoljuk át: kinek ADUNK MAG-unkból?
Kinek ADUNK FIGYELMET magunkból? És ha figyelmet adunk, mennyire vagyunk JELEN neki?
És mennyi IDŐT adunk neki? És MILYEN időt?
Hány olyan "barátság" van, ahol csak "rendelkezésre állunk", mert belőlünk él az a "barát"?
Hány olyan "kötelező" rokoni kapcsolat van, amit működtetünk, pedig egyáltalán nincs mit mondani egymásnak? Csak azért mert rokon? És?? Attól viheti az időmet??
A covid óta rengeteg álkapcsolatról hullt le a lepel és vált láthatóvá minden üres, kongó, tartalmatlan és semmitmondó, vagy zsaroló, kihasználó, rátelepedős viszony.
Még nincs vége a folyamatnak, van még bőven ébreszteni és tisztáznivaló, hogy a "sorok" végérvényesen össze tudjanak rendeződni, hogy MINDENHOL
 vége legyen az "ALÁZATNAK", az ALÁ-FÖLÉRENDELTSÉG viszonyatnak.. Mindenben CSAK EGYÜTTMŰKÖDÉS lehetséges.
Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet hierarchia, hisz képességeink eltérőek, de abban is EGYÜTTMŰKÖDÉS KELL, hogy működjön és NEM LEURALÁS. 

Tegnap ugye kiírtam, milyen gondolatokat ébresztett bennem 1-1 video. Elmondhatom: a "világi" témákkal betelt a hócipőm. Minden "nevesnek" mondott emberrel egyetemben.
Adnak BÁRMI pluszt?? SEMMIT.
Adnak MEGOLDÁST, hogy TE mitől ÉRZED magad jobban a jelenlegi világban? SEMMIT.
Tudnak BÁRMIT is ELŐRE megmondani? SEMMIT.
Csak csépelik a szót, csűrik-csavarják a SEMMIT.
Akkor meg MINEK akár egy percet is nekik szentelni??
Mondom én...
De a TÖMEGnek, a ZÖM-nek, az ELMÉNEK MÉGIS ez kell...
Közben meg nem veszik észre, miképpen terelik a nihill felé...

A "világi" rangsorból ki ne felejtsem már az "alternatívokat", akik receptet írnak arról, hogy miképpen vegyük kezünkbe az életünket, meg hogy miként építsünk új Magyarországot, egy alternatív jövőt...
Könyörgöm: az "ÉN" élete kinek a kezében van? KI ÉLI AZ "ÉN" ÉLETÉT?? KI?????
KI DÖNT az "ÉN" ÉLETÉRŐL?? MÁS?? Tényleg???
Aki ezt elhiszi, azzal NAGYON NAGY BAJ VAN!!!
A "vicc" az, hogy ezek az "alternatívok" mindig elmondják, hogy "először bent kell megváltozni, hogy kint is jó legyen" – és??? MILYENNÉ KELL MEGVÁLTOZNI?? MILYEN AZ A MEGVÁLTOZOTT minőség??? El tudja bárki is mondani??
Senki.
Mégpedig azért nem, mert NEM TUDJA ÉLNI!!
Lehet papolni kékségről, meg kék tudatról. De MITŐL KÉK A KÉK?? ÉS mitől OLYAN, amilyen??
És milyen ÉLETMINŐSÉGET AD a KÉK TUDAT? Milyen ÉRZETET, ÉRZÉKELÉST, TUDATOSSÁGOT AD? Milyen VILÁG-LÁTÁST??
Ha azt, amiről papolnak, akkor köszönöm, de inkább választom a "halvány lila gőzt" egy "gőzfürdőben", minthogy azzal a kéknek nevezett tudattal bármilyen közösséget is vállaljak.

Na kérem, ÍGY LEHET MINDEN "IO"-T LEJÁRATNI és TELJESEN FÉL-re vinni, a FÉL ELEM irányába....
Régóta mondom, magyarázom, hogy MAJD AKKOR LESZ MÁS SÍK VILÁG, ha a FELÉBREDT, MÁS SÍK-on rezgők, EGy-MÁS-sal EGYÜTT-működve EGYSÉGBEN, EGY NYELVET beszélve tudnak úgy szót érteni egymással, hogy abból már "teremtés" is kisülhet...
Addig csak a vödröket és csöbröket váltogatjuk, hisz semmi, de semmi nem változik, mivel a KOR-KÖRT kitöltő TUDATMINŐSÉG nem változik.
Ha ELTŰNIK a KOR-KÖR, akkor vele együtt eltűnik az őt működtető tudatminőség, az ÜRESEK tömege, és akkor, csakis AKKOR és ONNANTÓL beszélhetünk egy MÁS VILÁGRÓL.