2024-09-08

                                     MOTTÓ: FIGY-ELEM 


Ez a téma már volt pár héttel (vagy hónappal?) ezelőtt, hogy a FIGY-elem mindig FEGY-elemet kíván.
Mert felületesen nem lehet figyelni – hisz a felületesség az értés halála.
Természetesen lehet úgy átfutni egy cikket például, hogy nem mélyedek bele és mégis ki tudom belőle elsőre venni a lényeget, ha! HA FIGYELMESEN FUTOM ÁT és nem csak úgy, felületesen....
Mindig a FIGYELEM által lehet a MÖGÖTTES dolgokat meglátni.
Mindig a FIGYELEM az, ami egy kapcsolatot is jól tud működtetni. Hisz ha figyelek a másikra, akkor ÉRZEM ŐT és akkor ÉRZEM, hogy mivel lehet neki örömet szerezni. Ha figyelek, akkor LÁTOK.

Nos, ma nem ragoznám tovább a Rituálét – szerintem mindent elmondtam, ami lényegi.
És aki FIGY-ELEMMEL van, az érti is a MÖGÖTTES szándékot J...
Még valami: már régóta téma a JELENLÉT. De az "utóbbi időkben" érezni egyfajta FELFOKOZOTTSÁGOT a jelenlétet illetően. Ami az ÉBER LÉT. Mit mondott Jézus a tanítványainak: NE ALUDJATOK EL!! Igen: nem lehet BELEALUDNI a mindennapok trottjába, a napi "kulimájszba".
Nagyon jókor jöttek HORVÁTH KRIsZTINA írásai, amiket tegnap előtt megosztottam, mert az "ITT ÉS MOST"-ban egyre fontosabbá válik a BELSŐ FIGYELEM és FEGY-ELEM... Mert NEM A KÜLVILÁG DOLGAIRA KELL FORDÍTANI A FIGYELMET, hanem KELLŐ FEGYELEMMEL ÉPP hogy BEFELÉ.
Lehet a külvilágban úgy jelen lenni, hogy közben teljességgel jelen vagyunk TEN-MAG-unknak.
Tudom, mert magam is így élem a létem. És már jónéhány tanítványom is. Különleges érzet – de nagyon jó, mert AZONNAL átsegít minden "drámán" és helyzeten.
A lényeg pedig AZ és SEMMI MÁS – hogy JÓL ÉLJÜNK.
Mert az ÉLET A "IO"-ságról szól és semmi másról.