2024-09-17

                                   MOTTÓ: ENGEDÉS... 

A tegnapi lendület, pontosabban VISSZATARTOTT LENDÜLET következő lépése az ENGEDÉS...
Amikor ÚTJÁRA engedem a LENDÜLETET... Engedem, hogy menjen... Hogy hadd vigye a víz.. Tudom, hogy most, az árvíz idején nem épp pozitívan hangzó a hasonlat, mégis ehhez kell nyúlni, hisz az árvíz is elvisz mindent, ami nem "helyénvaló" és nem "odavaló" és főleg nem STABIL, nincs GYÖKÉRZETE, ALAPJA... Nincs meg-TÁM-AD/SZT-VA...

Ma is megjelent a KET-TŐ-sség lapja az "Ész-közök" között, a VÁLTÁS, a DÖNTÉS, az "ENGEDÉS" jegyében. Merre nézek? HÁTRA vagy ELŐRE? A múltba kapaszkodok, mindabba, aminek lejárt az ideje – vagy előre és megélem mindazt, ami még ELŐTTEM VAN?

Már többször hangot adtam a családállítás módszerével kapcsolatos fenntartásaimnak és most újra ezt hoznám mintának.
Mivel foglalkozik a családállítás? A MÚLTTAL. Mégpedig az EMBERI, genetikai, családi múlttal, mondván, addig nem lehet az itt és mostban továbblépni, amíg bizonyos elődök által "belénk ragadt" múltbéli görcsöket, gátakat fel nem oldok. "ÉN"!!! DE!! Mi közöm NEKEM az ELŐDÖK SORSÁHOZ??? Már elnézést, DE SEMMI!!! MAGAMhoz van egyedül közöm és semmi-senki máshoz!!! És "ÉN" jövök vissza rendezetlen 'dógaim' elsimítása és kitakarítása érdekében, SAJÁT terheimnek a lerakásáért!!! Nem a nagymama lelki "hagyatékát" kell NEKEM feldolgozni – csakis akkor, ha ÉN VAGYOK A NAGYMAMA, aki visszatért!!!
Mindenkiben a SAJÁT TERHEI VANNAK jelen  és SOHA NEM A MÁSÉT HORDOZZA!!!!
A SAJÁTJÁT "hozza vissza" – a genetika legfeljebb annyiban játszik szerepet a földi megtestesülésben, hogy OLYAN családba érkezik ilyenkor az "ember gyereke", amelyiknek GENETIKÁJÁBAN megvannak azok az EGYÜTT-HATÓK, melyek mind segítenek a "LEBONYOLÍTÁSBAN". TEhát a "KIVITELEZÉSBEN". De ez NEM AZ AKARAT MAGA!!!
Érthető a különbség??

Ha például egy leánynak az anyjával van kapcsolati porblémája, akkor az a probléma NEM AZ ANYJA PROBLÉMÁJA, hanem az ÖVÉ. Az anya ebben a problémában egy KATALIZÁTOR, hogy a HOZOTT TERHET segítsen feloldani. Lehet, épp "nyomással", mert egy fájó pontot ha mindig nyomnak, akkor előbb-utóbb vagy kifakad, vagy begyullad, a gyulladás pedig kiváltja a FOKOZOTT FIGYELMET, a KEZELÉST, pont a GYÓGYULÁS ÉRDEKÉBEN.

Tehát a PROBLÉMÁK MINDIG A SAJÁTJAINK!! És soha nem a MÁSIK problémáját hordozzuk magunkban!!!
A másik addig "problémás" a számunkra, míg azt MI SAJÁT MAGUNKBAN meg nem oldjuk!!!
És amint megoldottuk, máris "VISZI A VÍZ", elmossa, LE-tisztázza...
"Feloldódik az ég KÉKÍTŐ vizében"..

Az árvíz most megint sokmindent elvisz... Hol, mit, mennyit? Ezen érdemes elmélázni...
Az tudható, hogy kb 10 évente van "nagy árvíz". Most épp beleértünk, 2002, majd 2013 után. Én nem hiszek az időjárásba való beleavatkozásokban, viszont LÁTOM a ciklikusságot, ami a természet RENDJE. A hullámmozgás MINDENBEN jelen van.
Elmondták a nyáron, hogy a Nap ciklikussága "lépést váltott" és ez most kihatással van mindenre, ahogy az egész naprendszer minden tagjára is.
Az ember azért "szívja" meg a ciklikussággal együtt járó károkat, mert nem a természettel EGYÜTT REZEG, hanem ő akarja saját képére formálni a természetet. Mert azt hiszi, ha ezt sikerült neki a szellem síkján megvalósítania, akkor a fizikai síkon is megtehet bármit. Csakhogy az ember, mint "tükörlény" épp olyan, mint minden tükörkép: ÉLETTELEN. Csak LÁTSZÓLAGOS. "Csak a lényeg" hiányzik belőle: az ÉLTETŐ ERŐ, mely a "tükrön kívül" van, ami MOZGATJA a tükörképet....
A "TÜKÖR" szellemi síkja, ami nem más, mint az ELME SZÁRAZ, SIVATAGI tartománya (lsd vallások, filozófiák, steinerimzus, jungizmus, taoizmus és még lehetne sorolni) egytől egyig "olyan, mint" minőség. Azaz TÜKRÖZI AZ IGAZSÁGOT – csak NEM MAGA AZ IGAZSÁG!!! Ezért tud megtévesztő lenni, ahogy a tükör is KÁPRÁZTAT, mert TÖRI A VALÓSÁGOT.... És mi hiányzik a sivatagban?
Az ÉLTETŐ LÉ... És mivel az "ember" tükörlény, "sivatagos élettelen elme", ezért NEM ÉRZI a MOZGATÓ ERŐT. Ezért nem tud együttműködni az ÉLŐ TERMÉSZETTEL sem.... Kivéve természetesen az itt élő "MAG"osokat, "emberKÉNT" jelenlévőket, akiknek épp az (lenne) a feladata, hogy fenntartsa az ÉLŐ EMLÉKEZETET, magát a MŰKÖDÉS MŰKÖDTETŐ ELVÉT...
Ennyi...

Mindenki választhat, minek ad "HIT-ÉL"(ete)-t: a TÜKÖRKÉPNEK vagy a LÉTEZŐNEK?
Erre megy ki most a "játék"...
Minden téren a TÉRben..