2027-07-23

                          MOTTÓ: ÉLET – HALÁL kérdése.. 

Ma minden a HALÁL-ról szól és a SZÜLETÉSRŐL. Tehát megint összeér a KEZDET és a VÉG, vagy a VÉG és a KEZDET... Azaz: HAL-AD minden a BE- TELJES-ülése felé...
A világpolitikában IS – meg a saját ÉLETÜNKBEN IS..

Sokszor elnézem a követők számát 1-1 "megmondó" csatorna esetében: 60-80 ezer ember, de van, ahol még ennél is több... És ezen mindig elmerengek: MIÉRT ANNYIRA FONTOS, hogy MI VAN A KÜLVILÁGBAN?? Miért kell mindig naprakésznek lenni az eseményekben? Mert attól leszek "tudó", ha mindenről tudok? Ettől vagyok jól értesült? De TÉNYLEG JÓL ÉRTESÜLT vagyok-e???
Mert hogy az IGAZSÁGOT SENKI nem fogja elmondani, az hétszentség. Mégis: vonzanak a hírcsatornák, mint mágnes a vasat...
Vajon ezek az emberek mennyire ÉLNEK?
Semennyire...

Tegnap, a DIMITRY által készített film a Tisza-tó írott és íratlan szabályairól tökéletesen megmutatta, milyen "a zember". Mit szoktam mondani? ÉN NEM VAGYOK EMBER! "A ZEMBER" meg pláne nem!
Az már tényleg az ALJA...
Aki "NEM EMBER", az tud EGYÜTTÉLNI a természettel. Abban van TISZTELET a közeg irán, mely "befogadta", hisz tudja, BELŐLE és ÁLTALA ÉL.
De "A-ZEMBER" sz@rik mindenre. Az EGOJA tombol minden téren, semmi és senki nem számít, csak ő. De hiába is magyaráznánk neki, hogy EGYÜTT-EGYMÁSSAL-EGYMÁSÉRT lehet JÓL élni – legyintene rá és ugyanúgy zúgna a jetskyvel, ahogy előtte, a vízbe dobálva a sörösdobozt és bömböltetve a tuctuc zenét. Nekem is van ilyen szomszédom (a kutyásnál a kutya már átszenderült, de hát "van máááásik" helyette..), aki szombat-vasárnap délután vonul ki "alkotni". "Szerelni". Hogyan? Viszi magával a zenedobozát és bekapcsolja a tuc-tuc zenéjét. Ha 3-szor át nem kiabáltam, hogy ugye nem muszáj nekünk is ezt a zenét hallgatni, de szívesen viszek át fülhallgatót, mert nekem még azon keresztül is üti az agyamat a tuc-tuc – válasz: el lehet költözni... Mondja azt, aki "beköltözött"...
Nos, az ILYENEK az "ÜRESEK", akik milliószámra elszaporodva "rontják a levegőt". Szó szerint.
Neki hiába magyaráznám, hogy az ÉLET BENNED VAN – ezt úgy fordítaná le a maga nyelvére, hogy akkor méginkább azt csinálja, ami neki jó, és még kevésbé törődik azzal, hogy van rajta kívül a térben más is...

Tegnap találtam egy videocsatornát. Nagyon jó, ajánlom a magyar nyelv bontogatása szempontjából, ("HALAS ENKI" név alatt megtalálható), viszont nála is tökéletesen megmutatkozik, hogy ELMÉVEL, LOGIKÁVAL el lehet jutni egy pont-IG, de a PONTBA MAG-ába MÁR NEM! Oda CSAK AZ ÉRZÉKELÉS, a SZÍV útja vezet, a "M-ÉJ-be-LÁTÁS" képessége.
A szavak eredetét a sumér történelemhez vezeti vissza, de beleragad a LÁTSZÓLAGOS TÉNYEKBE.
Úrhajókba, "halas istenképbe" – és nem érti, mert NEM ÉRZI a VALÓDI ÖSSZEFÜGGÉST. Látja ő is, hogy ANUNAKI az ANU és ANU=ANYU – de hogy MIÉRT?? És hogy ez MIT IS JELENT VALÓJÁBAN? - az nem áll össze neki.
Egyik videojában elmondja, hogy "EN-LIL" a "gonosz isten", aki 7 MENET-ben "SÁT-ÁNy"-ban akarta elpusztítani az EMBERT (innen a SÁTÁN és a SÉTÁNY szavunk is), mert hogy nagyon ZAVARTA a minősége, mert hogy "alapvetően" szó se volt róla, hogy SZAPORODNI IS FOG!!!
Hoppá.... Ismerős? NEm ez az "Y" megjelenése?? Aki NEM TUD SZAPORODNI? Dehogynem...
"ÉN-KI" volt a "HALAS isten", aki megmentette a "gonosz ÉN-LIL"-től az EMBERT, HALLAL, és innen ered a HÁLA szó...
Hát na...
Minden itt van a kettős teremtésről és az ÁTPOLARIZÁLÁSRÓL, az orrunk előtt.
A sumerok sem voltak EREDŐ népek – előttük is VOLT MÁR "valami"... Ők pedig ÁTHOZTÁK a TÖRT ÉN történetét.. Ami népdalainkban és a még nem torzult népmeséinkben is benne van.
Itt és most nem megyek bele az elemzésbe és boncolgatásba (be-bekommenteltem a videok alá), legyen elég ennyi a TOVÁBBGONDOLÁSHOZ, hogy ne "kajáljuk" be úgy a KÖVETKEZTETÉSEKET, ahogy a videokban tálalva van. A szóboncolások viszont tényleg jók.

A mai nap a HAL-ÁL, a KÖR-befordulás, a Vég és Kezdet TALÁLKOZÁSI PONTJÁRÓL szól.
MOST "lazán" KI LEHET jönni berögzött sémákból, gondolkodásból. Ha képesek vagyunk HALLGATNI a belső JEL-zőrendszerünkre. Legyen szó bármiről: spiritémákról, politikáról, családi viszonyokról, nevelésről, munkáról, múltról, történelemről (lsd sumérok..). Vagy SAJÁT MAGUNKRÓL.
Milyen KÉP-zetekben élünk? Mit VÉL-ünk TEN-MAG-unkról? Hogyan LÁTJUK magunkat?
Mennyire gondolkodunk MÁSOK fejével? Mennyire hagyjuk magunkat MÁS OK-ok által terelni?
MOST érkezhetnek megoldások "toporgásokra". Elakadásokra.
Nem véletlenül toporgunk sokszor. Mert KI KELL VÁRNI valamit. Ami ÚTON van, csak még a LÁTHATATLAN tartományban. De lassan FORMÁT ÖLT. Lassan láthatóvá válik... MEG-NyÍL-atkozik...
KI-NYÍL-vánul...
Ha JELEN vagyunk, ÉSZ-re fogjuk venni – és máris új lendülettel "támadhatunk fel HAL-ó porainkból"...